Dibaca 4777 kali
August 11th, 2009
By Arif Posted in Intips Analisa

Hati-hati email Paypal-Scam

Hati-hati email yang menyatakan dari paypal palsu seperti dibawah ini

Dear PayPal user,

As part of our security measures, we regularly screen activity in the PayPal system. We recently contacted you after noticing an issue on your account.

We requested information from you for the following reason:

We recently received a report of unauthorized credit card use associated with this account. As a precaution, we have limited access to your PayPal account in order to protect against future unauthorized transactions.

Case ID Number: PP-593-782

This is a reminder to restore your account as soon as possible. Please download the form attached to this email and open it in a web browser. Once opened, you will be provided with steps to restore your account access. We appreciate your understanding as we work to ensure account safety.

In accordance with PayPal’s User Agreement, your account access will remain limited until the issue has been resolved. Unfortunately, if access to your account remains limited for an extended period of time, it may result in further limitations or eventual account closure. We encourage you to restore your PayPal
account as soon as possible to help avoid this. We thank you for your prompt attention to this matter. Please understand that this is a security measure intended to help protect you and your account. We apologize for any inconvenience.

Sincerely,
PayPal Account Review Department

PayPal Email ID PP593782


email ini dari service , setelah Anda download file Restore_Your_PayPal_Account.html (4KB), Anda akan muncul tulisan :

You have received this form because your PayPal account has been suspended for security reasons.

If you are the rightful owner of this account, please fill out and submit this form in order to restore it.

Anda diminta untuk mengisi :

  • Full Name
  • Credit/Debit Card Number
  • Card Expiration Date – (mm/yyyy)
  • CSC
  • ATM PIN

Jangan sekali-kali tergoda untuk mengisi dan mengiimkannya karena bukan tidak mungkin data Anda akan dimanfaatkan orang yang tidak bertanggung jawab dan menguras isi paypal dan credit card Anda.

Tetapi penipu ini rupanya kurang profesional, karena email saya bukan email untuk account paypal dan saya mendapatkan 3 kali email dengan Case ID Number bebeda.

  • Case ID Number: PP-859-350 – tanggal 2 Agustus 2009
  • Case ID Number: PP-593-782 – tanggal 4 Agustus 2009
  • Case ID Number: PP-893-87-365 – tanggal 8 Agustus 2009

Memang kurang kerjaan

lazada

15 Comments

  1. raiderhost

    untung saja pakde jeli dan teliti 🙂

    semoga bisa menjadi perhatian bagi netpreneur lain 🙂
    .-= raiderhost´s last blog ..Puisi Ws Rendra – Sajak Pertemuan Mahasiswa =-.

    • Bukan jeli, cuma pas dapat emailnya koneksi sedang lemot

  2. Permana

    Klo judulnya bukan “You’ve got payment” jarang saya buka email dari PayPal 😀
    .-= Permana´s last blog ..Panduan SEO dari Google dalam Bahasa Indonesia =-.

  3. themes7

    iya, itu dah lama aku jg suka dpt email penipu dodol itu..kelewatan banget kalau sampai ada yg ketipu sm oknum itu, dalam tingaktan cracker cara itu masih tingkat nyamuk , banyak abg indonesia yg bisa berbuat gitu dg lebih efektif 😀 dah sejak sekitar 2 tahun lalu malah aku suka dpt email gitu 😀
    .-= themes7´s last blog ..22 Free Sexy Girls Background Wallpapers =-.

    • kalau urusan cracker kan kita memang banyak gurunya 🙂

  4. Peter

    Hmm… I read blogs on a similar topic, but i never visited your blog. I added it to favorites and i’ll be your constant reader.

  5. make money for dummies

    wah…saya terima juga tuh. Sempet stress juga koq bisa tiba-tiba di suspend padahal gak ada masalah apa-apa. Langsung curiga karena alamat emailnya yang aneh. Beda dengan surat cinta paypal yang lain…ternyata bener scam 😀
    .-= make money for dummies´s last blog ..search result on kontes seo aristia wida rukmi =-.

    • Memang lebih waspada pada alamat email pengirim, kalau diHP ya waspada nomor CSnya

  6. famdy

    patut diwaspadai! thanks……..

  7. Thanks peringatannya mas arif 🙂
    .-= OOM´s last blog ..MazeCore: Cara mudah memonitor posisi keyword. =-.

  8. weh ga abis2 ni email gini y, sy dah dapet 3x tapi beda2 dari AP & PP
    kl dapet email tapi ga ngapa2in sy suka cek headernya, & liat linknya kemana, biasanya ketauan palsu atw asli.
    .-= irvan´s last blog ..Pertarungan Harry Potter Dan PCMAV =-.

  9. My X Note

    Saya pernah dapat juga, tapi dari paypal.co.uk, benaran ga ya

  10. fitri alifah

    wah…saya belum pernah dapet nih,, semoga ngga ketipu deh. pengirim nya itu apa juga mirip pengirim biasa dari paypal (yang asli)?
    Kenali dan Kunjungi Objek Wisata di Pandeglang
    .-= fitri alifah´s last blog ..Judulnya Apa ya? =-.

    • Nggak mirip, cuma ada logo paypalnya .

  11. Winfred Neal

    As being a Newbie, I’m constantly looking on-line for posts that can help me. Thank you



Add Yours